Tofu Z Trawy Cytrynowej
Tofu z trawy cytrynowej to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 14g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz kecap manis, sok z cytryny, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), Trawa Cytrynowa Tofu Banh Mi, oraz Miseczki Tofu Z Trawy Cytrynowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tofu należy odsączyć z wody, a następnie każdy blok pokroić w 3 prostokąty w najdłuższym kierunku. Każdy prostokąt można następnie przyciąć na przekątnej, tworząc po 2 Trójkąty.
Miejsce na płytkiej patelni.
Wymieszaj liście limonki, kecap manis, sos sojowy, czosnek, sok z cytryny i trawę cytrynową.
Wlać marynatę na tofu i przechowywać w lodówce przez 6 do 8 godzin, lub na noc.
Usuń tofu z marynaty, zastrzegając marynaty. Posmaruj go do sucha, aby nie rozpryskiwał się na patelni. Płaszcz dno patelni nonstick z olejem na średnim ogniu i saute, aż tofu jest złoty brąz po obu stronach i ledwo chrupiące na brzegach, 2 do 3 protokół. Cukry w marynacie wpłynie na szybkość brązowienia, więc jeśli tofu wydaje się być coraz ciemniejszy zbyt szybko, to jest ok, aby obniżyć ciepło, aby upewnić się, że będzie gorąco przez całą drogę.
Usuń tofu i dodać zastrzeżone marynaty. Gotować do rozgrzania. Dostosuj przyprawę sosem chili, jeśli używasz, i podawaj na ryżu i obok ulubionych warzyw.