Tofu Z Trawy Cytrynowej

Tofu Z Trawy Cytrynowej
Tofu z trawy cytrynowej to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 14g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz kecap manis, sok z cytryny, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), Trawa Cytrynowa Tofu Banh Mi, oraz Miseczki Tofu Z Trawy Cytrynowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tofu należy odsączyć z wody, a następnie każdy blok pokroić w 3 prostokąty w najdłuższym kierunku. Każdy prostokąt można następnie przyciąć na przekątnej, tworząc po 2 Trójkąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Miejsce na płytkiej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wymieszaj liście limonki, kecap manis, sos sojowy, czosnek, sok z cytryny i trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
4
Wlać marynatę na tofu i przechowywać w lodówce przez 6 do 8 godzin, lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Usuń tofu z marynaty, zastrzegając marynaty. Posmaruj go do sucha, aby nie rozpryskiwał się na patelni. Płaszcz dno patelni nonstick z olejem na średnim ogniu i saute, aż tofu jest złoty brąz po obu stronach i ledwo chrupiące na brzegach, 2 do 3 protokół. Cukry w marynacie wpłynie na szybkość brązowienia, więc jeśli tofu wydaje się być coraz ciemniejszy zbyt szybko, to jest ok, aby obniżyć ciepło, aby upewnić się, że będzie gorąco przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Usuń tofu i dodać zastrzeżone marynaty. Gotować do rozgrzania. Dostosuj przyprawę sosem chili, jeśli używasz, i podawaj na ryżu i obok ulubionych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn