Tofu i warzywa w sosie orzechowym
Tofu i warzywa w sosie orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 773 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka masła orzechowego, grzyby, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 100%. Spróbuj Tofu & Veggies with Maple Barbecue Sauce, Makaron i warzywa z sosem orzechowym, oraz Pikantny sos orzechowy z brązowym makaronem ryżowym i warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni lub woku na średnim ogniu.
Saute brokuły, czerwona papryka, grzyby i tofu przez 5 minut.
W małej misce połączyć masło orzechowe, gorąca woda, ocet, sos sojowy, melasa i pieprz cayenne.
Wlać warzywa i tofu. Gotować na wolnym ogniu przez 3 do 5 minut, lub aż warzywa będą delikatne chrupiące.