Tofu i warzywa w sosie orzechowym

Tofu i warzywa w sosie orzechowym
Tofu i warzywa w sosie orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 773 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka masła orzechowego, grzyby, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 100%. Spróbuj Tofu & Veggies with Maple Barbecue Sauce, Makaron i warzywa z sosem orzechowym, oraz Pikantny sos orzechowy z brązowym makaronem ryżowym i warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni lub woku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Saute brokuły, czerwona papryka, grzyby i tofu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
GrzybyGrzyby
BrokułyBrokuły
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
W małej misce połączyć masło orzechowe, gorąca woda, ocet, sos sojowy, melasa i pieprz cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Sos SojowySos Sojowy
MelasaMelasa
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wlać warzywa i tofu. Gotować na wolnym ogniu przez 3 do 5 minut, lub aż warzywa będą delikatne chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn