Tofu a la Bourguignonne
Tofu a la Bourguignonne to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka tofu, wino burgundzkie, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 23%. Spróbuj Fondue Bourguignonne, Krótkie Żebro Bourguignonne, oraz Escargots A La Bourguignonne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, i podsmażyć cebulę, szalotka, i czosnek, aż lekko rumiane.
Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Wlać wino i wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 1 minuty.
Wymieszać w sosie sojowym, liściu laurowym i tymianku. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i umieść tofu, pomidora i grzyby w mieszaninie. Przykryć i dusić 15 do 20 minut, aż sos zgęstnieje.