Toffi z pestkami dyni
Toffi z pestek dyni zajmuje około 30 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 147 kalorii , 2 g białka i 4 g tłuszczu . Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, syropu kukurydzianego, prażonych pestek dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Pudding z lepkiego toffi z dyni , makaron ze szpinakiem i prażonym pestkami dyni oraz batony z toffi migdałowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Nasmaruj patelnię o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal 2 łyżeczkami masła; odstaw. W ciężkim rondlu rozpuść pozostałe masło. Wymieszaj z cukrem, syropem kukurydzianym, przyprawą do ciasta i solą. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 300° (etap twardego pęknięcia).
Zdjąć z ognia; wymieszać z pestkami dyni. Natychmiast wlać do przygotowanej patelni.
Pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, około 1 godziny. Połamać na kawałki wielkości kęsa. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.