Toffi Czekoladowe Mascarpone
Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 21. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 13 minut. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodkie chipsy czekoladowe, ser mascarpone, ciasto z ciastkami cukrowymi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Czekoladowo-Malinowe Batony Mascarpone, Czekoladowo-Owsiane Batoniki Toffi, oraz Czekoladowe Batoniki Toffi.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Spryskaj 7 przez 10 3/4-calową nieprzywierającą patelnię do pieczenia z warzywnym sprayem do gotowania.
Połóż 6 na 18-calowy kawałek papieru pergaminowego na patelni, pozwalając nadmiar papieru zwisać po bokach. Spryskać papier pergaminowy lekko sprayem do gotowania.
W średniej misce, połączyć ciasto ciasteczkowe, 1/2 posiekanych kawałków cukierków czekoladowo-toffi i ekstrakt z wanilii. Wilgotnymi palcami delikatnie wcisnąć ciasto do przygotowanej patelni. Używając palców widelca, nakłuj ciasto na całej powierzchni.
Piec przez 12 do 14 minut, aż skorupa jest lekko rumiane. Schłodzić przez 15 minut.
Umieść chipsy czekoladowe i olej roślinny w średniej misce.
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić mieszaninę czekolady przez 10 minut.
Ubić ser mascarpone, aż masa będzie gładka. Za pomocą szpatułki rozprowadź mieszaninę czekolady na ostudzonej skórce.
Pozostałe kawałki czekolady-toffi i pokrojone migdały posypać mieszaniną czekolady. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aż warstwa czekolady jest jędrna.
Obrać pergamin i pokroić w 1 1/2 przez 2-calowe paski.
Podawać w temperaturze pokojowej.
* Uwaga kucharza: do grzania migdałów, ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez 8 do 10 minut, aż lekko zbrązowieje.