Tipsy Żółw Kora
Tipsy Żółw kora jest bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 1082 kalorie, 12g białka, oraz 81 g tłuszczu. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, śmietany, połówki orzechów pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kora Żółwia, Kora Żółwia Czekoladowego, oraz Kora Żółwia Czekoladowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż pekan na dużej płytkiej blasze do pieczenia i tosty na złoty kolor, o 10 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić. Blacha do pieczenia linii z pergaminem lub papierem woskowym.
W małej misce, połączyć karmelki, Likier, śmietana, i sól. Kuchenka mikrofalowa odkryta przy średniej mocy przez 2 minuty. Wymieszać widelcem. Kuchenka mikrofalowa o średniej mocy przez 1 dodatkową minutę. Wymieszać, aż będzie gładka i odstawić na bok.
W średniej misce ustawić na rondlu gotującej się wody, stopić pół czekolady, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia, dodać pozostałą czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka.
Wlać pół stopionej czekolady do małej miseczki i rezerwy.
Wymieszać 1 szklankę orzechów do pozostałej czekolady.
Przenieść mieszaninę do blachy do pieczenia, rozprzestrzeniania się do 1/4-do 1/2-cala grubości. Łyżka karmelu na i pat na pozostałe pekan.
Mżawka z czekoladą reserved.
Odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, około 2 godzin. Nie chłód.
Posiekać gotową korę na nieregularne kawałki 1 1/2 cala.
Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej do jednego miesiąca.
Jeśli pominiesz alkohol, dodaj dodatkową łyżkę ciężkiej śmietany.