Tilapia Śródziemnomorska
Śródziemnomorska Tilapia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 212 kalorii, 36g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kaparów, tilapii, suszonych pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Tilapia Śródziemnomorska, Tilapia Śródziemnomorska, oraz Pieczona Tilapia W Stylu Śródziemnomorskim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). W małej misce wymieszaj suszone pomidory, oliwki i kapary. Odstawić.
Filety tilapii umieścić obok siebie w naczyniu do pieczenia.
Skropić olejem i sokiem z cytryny.
Piec przez 10 do 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż ryba zacznie się smażyć widelcem. Sprawdź po 10 minutach, aby nie przegotować, lub ryba może być sucha. Gdy ryba jest gotowy, top z mieszaniny pomidorów, i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.