Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem

Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem
Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1191 kalorii, 65g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 130 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, mąkę, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest super. Podobne przepisy to Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem, Celebration Part I: kremowe farfalle z groszkiem i boczkiem, oraz Kremowe Farfalle z łososiem i groszkiem.

Instrukcje

1
Podgrzać garnek wody do wrzenia, posolić wodę i ugotować makaron do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podgrzej głęboką dużą patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj boczek i chrupiące 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
4
Dodać cebulę, czosnek, liść laurowy i grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości, ale nie rumiane, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodaj pomidory, zmiażdż je drewnianą łyżką i gotuj 15 minut na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Doprawić rybę solą i pieprzem. Pył ryby z mąki i strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
RybyRyby
7
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować ryby 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podczas gdy ryba gotuje, groszek wymieszaj z sosem, wróć do bańki i wymieszaj ser mascarpone. Dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
RybyRyby
GrochGroch
9
Wyjmij rybę z patelni na talerz i przykryj luźno folią, aby utrzymać ciepło. Zmniejszyć ogień do średniego i dodać masło do patelni. Brązowe masło, 2 do 3 minut, wymieszać balsamiczny i gotować na wolnym ogniu 1 do 2 minut, aby zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Na rybę polać brązowym masłem i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MasłoMasło
RybyRyby
11
Makaron odcedzić, wrzucić z sosem i zwiędłej bazylii do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
MakaronyMakarony
SOSSOS
12
Podawać ryby z makaronem obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn