Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem

Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1191 kalorii, 65g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 130 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, mąkę, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest super. Podobne przepisy to Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem, Celebration Part I: kremowe farfalle z groszkiem i boczkiem, oraz Kremowe Farfalle z łososiem i groszkiem.
Instrukcje
Podgrzać garnek wody do wrzenia, posolić wodę i ugotować makaron do al dente.
Podgrzej głęboką dużą patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Dodaj boczek i chrupiące 3 do 4 protokół.
Dodać cebulę, czosnek, liść laurowy i grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości, ale nie rumiane, 5 protokół.
Dodaj pomidory, zmiażdż je drewnianą łyżką i gotuj 15 minut na małym ogniu.
Doprawić rybę solą i pieprzem. Pył ryby z mąki i strząsnąć nadmiar.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować ryby 4 minuty z każdej strony.
Podczas gdy ryba gotuje, groszek wymieszaj z sosem, wróć do bańki i wymieszaj ser mascarpone. Dostosuj przyprawę.
Wyjmij rybę z patelni na talerz i przykryj luźno folią, aby utrzymać ciepło. Zmniejszyć ogień do średniego i dodać masło do patelni. Brązowe masło, 2 do 3 minut, wymieszać balsamiczny i gotować na wolnym ogniu 1 do 2 minut, aby zmniejszyć o połowę.
Na rybę polać brązowym masłem i octem.
Makaron odcedzić, wrzucić z sosem i zwiędłej bazylii do makaronu.
Podawać ryby z makaronem obok.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.