Tequila Z Dziczyzny Chili

Tequila Z Dziczyzny Chili
Jeśli chcesz dodać więcej Amerykański przepisy do swojego repertuaru, Tequila z dziczyzny Chili może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 178 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za $1.94 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 96 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, fasolę chili w sosie, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 68%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Chili Z Dziczyzny, Chili z dziczyzny z ziemi, oraz Chili Z Dziczyzny Piżmowej Chipotle.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj zmieloną dziczyznę i gotuj, mieszając do kruszenia, aż nie będzie już różowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziczyzna MielonaDziczyzna Mielona
3
Dodaj seler i cebulę; gotuj i mieszaj do miękkości. Dopraw płatkami czerwonej papryki, czosnkiem w proszku i chili w proszku. Gotuj i mieszaj przez minutę, aby zintensyfikować smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Wlać pomidory, sos pomidorowy, tequilę i sok pomarańczowy; gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 2 godziny. Po 2 godzinach wymieszaj fasolę z chili i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
TequilaTequila
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Shiraz i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować jaskiń Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava
Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava są wybierane z wielką starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – leżakowane butelki podlegają technice déplacé, która polega na wstrząsaniu butelkami w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem potencjału aromatycznego i smakowego przez ponad 48 miesięcy dojrzewania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia9
Magazyn