Tequila Z Dziczyzny Chili
Jeśli chcesz dodać więcej Amerykański przepisy do swojego repertuaru, Tequila z dziczyzny Chili może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 178 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za $1.94 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 96 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, fasolę chili w sosie, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 68%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Chili Z Dziczyzny, Chili z dziczyzny z ziemi, oraz Chili Z Dziczyzny Piżmowej Chipotle.
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj zmieloną dziczyznę i gotuj, mieszając do kruszenia, aż nie będzie już różowa.
Dodaj seler i cebulę; gotuj i mieszaj do miękkości. Dopraw płatkami czerwonej papryki, czosnkiem w proszku i chili w proszku. Gotuj i mieszaj przez minutę, aby zintensyfikować smaki.
Wlać pomidory, sos pomidorowy, tequilę i sok pomarańczowy; gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 2 godziny. Po 2 godzinach wymieszaj fasolę z chili i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Shiraz i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować jaskiń Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava są wybierane z wielką starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – leżakowane butelki podlegają technice déplacé, która polega na wstrząsaniu butelkami w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem potencjału aromatycznego i smakowego przez ponad 48 miesięcy dojrzewania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada