Krewetki i warzywa Tempura może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 614 kalorii. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka cukru, wstępnie cięte warzywa, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tempura Warzywna, Tempura Warzywna, oraz Tempura Warzywna Sezonowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Kuchenka mikrofalowa 1 szklanka wody i kostki bulionu w kuchence mikrofalowej bezpieczne szklane miarki, 2 minuty. Wymieszać z sosem sojowym, mirinem i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z Indyka
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
2
Rozgrzać 2 cale olej z orzeszków ziemnych w garnku o dużym dnie, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 380 stopni F. tymczasem mąkę ubijać, seltzer, jajka i 1/2 łyżeczki soli w średniej misce, aż będzie prawie gładka.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj 1 szklankę kostek lodu i mieszaj, aż po prostu zaczną się topić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
4
Włóż skrobię kukurydzianą do płytkiego naczynia. Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Pracując partiami, pogłębiać jedną trzecią krewetek i warzyw w skrobi kukurydzianej, a następnie zanurzyć w cieście do płaszcza, pozwalając nadmiar kapać. Smażyć na chrupiące i lekko złoty, obracając raz, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
6
Wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do przygotowanej blachy do odsączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Niech olej powrócić do 380 Stopni F, a następnie powtórzyć z pozostałych krewetek i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.