Tempura banany z sosem kokosowo-zieloną herbatą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bananów Tempura z sosem kokosowo-Zielonym. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 332 kalorie, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Mieszanka ciężkiej śmietany, oleju roślinnego, przyprawy pumpkin pie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sezam Tempura Zielona Fasola Z Sosem Sojowym, Sezam Tempura zielona fasola z sosem sojowym, oraz Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić banany po przekątnej, o grubości 1/4 cala; odstawić.
Umieść lodowatą wodę w średniej misce. Wymieszać w tempura ciasto mix, pumpkin Pie spice, i pieprz cayenne. Nie mieszaj. (Ciasto będzie cienkie i grudkowate.)
Rozgrzać 2 cale oleju w średnim rondlu do 350 stopni F. Praca w partiach, zanurzyć pokrojone banany w cieście, a następnie wsunąć do gorącego oleju. Smażyć przez 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Usunąć z oleju i kurzu cukrem pudrem.
Do sosu kokosowo-Zielona herbata
W małym rondlu, na średnim ogniu, doprowadzić śmietanę ledwo gotować. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj torebki herbaty. Strome przez 8 minut.
Wyjąć worki i wymieszać sorbet kokosowy, aż się stopi.
Podajemy gorące smażone banany w małym basenie z sosem kokosowo-Zielonym herbacianym.
Dekoruj świeżymi jagodami i miętą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.