Tarty Amaretto Z Malinami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty Amaretto z malinami. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz amaretto, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarty Z Kremem Malinowym, Tarta Jabłkowo-Malinowa, oraz Tarta Cytrynowa Z Żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, połącz okruchy, masło i 1 łyżeczkę cukru, rzucając widelcem, aż będzie wilgotny. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 2 (75-calowe) ceramiczne naczynia crme brle pokryte sprayem do gotowania. Wciśnij mieszankę do dna naczyń.
Piec w 350 przez 10 minut lub do lekko rumiane; ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, połącz 1/4 szklanki mleka, 3 łyżki cukru, skrobię kukurydzianą, sól i żółtko w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Podgrzać 3/4 szklanki mleka na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Umieścić mieszaninę na patelni; gotować na średnim ogniu, aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 5 minut), stale mieszając.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z likierem i wanilią. Łyżka budyniu do małej miski; umieścić miskę wewnątrz średniej wypełnionej lodem Miski na 10 minut lub aż krem osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć miskę z lodu; łyżkę kremu do przygotowanych skórek. Przykryć i schłodzić 2 do 6 godzin.
Odkryj tarty. Ułóż 1/4 szklanki malin na wierzchu każdej tarty.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.