Tartiflette
Tartiflette może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje 83 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, okrągły ser brie, creme fraiche i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kremowy tartiflette, Tartiflette Mary Cadogan, oraz Tartiflette-alpejski ser topiony, boczek i zapiekanka ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, 10 do 12 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie, a następnie umieścić w dużej misce.
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z boczkiem, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż boczek jest rumiane i zaczyna chrupiące, 2 do 3 więcej minut.
Mieszamy mieszankę cebuli z ziemniakami. Wymieszać z creme fraiche i doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż mieszaninę ziemniaków do przygotowanego naczynia do pieczenia, a na wierzchu ułóż pokrojony ser Brie. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, a następnie zdjąć folię aluminiową. Powrót patelni do piekarnika, i kontynuować pieczenie do bąbelków, 10 do 15 więcej minut.