Tartaletki czekoladowo-karmelowe z prażonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym

Tartaletki czekoladowo-karmelowe z prażonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym
Czekoladowo-karmelowe tartaletki z prażonymi bananami i imbirowo-cytrusowym karmelem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 669 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę do ubijania, banana, złoty brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Tartaletki czekoladowo-karmelowe z prażonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym, Tartaletki Czekoladowo-Karmelowe, oraz Tartaletki Czekoladowo-Karmelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i kakao przesiać do małej miseczki. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier puder i masło w średniej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w mieszance mąki. Ubić w żółtkach 1 na raz. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1/8 cala. Używając płytki lub miski o średnicy 5 cali jako prowadnicy, Wytnij rundy. Przełożyć resztki ciasta, jeśli to konieczne, aby utworzyć cztery 5-calowe rundy łącznie. Nacisnąć każdy okrągły ciasto na dole i w górę strony 4 1/4-do 4 1/2-cala-Średnica tartlet pan z wyjmowanym dnem. Przekłuć Skórki widelcem. Zamrażać Skórki 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Piec do twardego dotyku i zaczyna odrywać się od boków patelni, około 15 minut. Chłodne skórki całkowicie w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1
Cukier i kolejne 3 składniki połączyć w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynowego koloru, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zdjąć z ognia; dodać śmietanę (mieszanina energicznie bąbelkuje). Mieszaj na małym ogniu, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuszczą się i karmel będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3
Ubij na maśle. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Krem i syrop kukurydziany zagotować w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj anyż; usuń z ciepła. Okładka; niech strome 15 minut. Odrzuć anyż Gwiaździsty. Powrót mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj 4 1/2 uncji grubo posiekaną słodko-gorzką czekoladę i masło; ubić ganache aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Wymieszaj 1 uncję drobno posiekanej słodko-gorzkiej czekolady w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
6
Posmaruj wnętrze każdej skórki roztopioną czekoladą, a następnie posyp każdą z 1 hojną łyżeczką posiekanych nerkowców. Łyżka nadzienia karmelowego na orzechach w skorupkach (około 2 łyżki na każdą). Tartaletki schłodzić, aż karmel lekko ustawi, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
7
Rozgrzać czekoladowy ganache polewa tylko do wylewania, jeśli to konieczne. Łyżka czekoladowego ganache na nadzieniu karmelowym. Przechowywać w lodówce, aż ganache ustawi, około 45 minut, a następnie pozostawić tartlets stać w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć tartlets luźno i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1
Wymieszać 1/4 szklanki cukru i 2 łyżki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania do średniego (Nie głębokiego) bursztynowego koloru, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zdjąć z ognia; powoli dodawać sok pomarańczowy i 1/2 łyżeczki soku imbirowego. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii. Ponownie zagotować mieszaninę, mieszając do rozpuszczenia bitów karmelu. Gotować, aż sos będzie lekko syropowy i zredukowany do 1/4 szklanki, o 4 protokół. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej. Podgrzewać na małym ogniu, aż do wylewania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
Sok ImbirowySok Imbirowy
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Rozgrzej piekarnik do 232°. rozpuść masło w dużym rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Dodać brązowy cukier; ubijać do wymieszania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Dodać plasterki banana i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
6
Przenieść mieszaninę bananów na małą blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Piec, aż banany zaczną lekko brązowieć wokół krawędzi i pęcherzyków mieszaniny cukru, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Usuń boki z patelni tartlet.
9
Ułożyć tartlets na talerzach.
10
SOS imbirowo-karmelowy polać tartaletkami. Ułóż plastry banana obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
11
Posypać pozostałymi 2 łyżkami nerkowca i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
12
* Nasiona w kształcie gwiazdy w kolorze brązowym sprzedawane na rynkach azjatyckich, w sklepach z żywnością specjalistyczną oraz w sekcji przypraw w niektórych supermarketach
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn