Tarta ze szparagami, cytryną i ricottą

Tarta ze szparagami, cytryną i ricottą
Tarta ze szparagami, cytryną i ricottą to lacto ovo vegetarian przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pakowania ciasta kruchego, płatków soli morskiej, podwójnej śmietany i ricotty. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 47 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarta Szparagowa Ricottan, Tarta Filcowa Szparagowo-Ricotta, oraz Tarta szparagowo-Ricotta z serem Comte.

Instrukcje

1
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do koła o średnicy około 35 cm. Użyj wałka do ciasta, aby podnieść ciasto, a następnie zasłoń je na 27-centymetrowej, luźnej blaszce. Wciśnij ciasto na boki, a następnie nakłuj podstawę widelcem. Przykryć folią spożywczą, następnie schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Rozpakuj tartę i wyłóż pergaminem do pieczenia i fasolą do pieczenia. Gotować na blasze do pieczenia przez 10-15 minut, aż po prostu zaczyna się jędrne. Ubić 1 jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Usunąć fasolę i pieczenie pergaminu, a następnie lekko posmarować tartę na całej powierzchni z ubitym jajkiem. Gotować przez kolejne 5-10 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
5
Zmniejsz piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Pozostałe jajka ubić razem, następnie wlać śmietanę i skórkę z cytryny i ubić, aż dobrze się połączą. Doprawić solą i przelać do dużego dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Wlać masę śmietanową do tarty, a następnie ułożyć szparagi na wierzchu. Posmaruj łyżeczkami ricotty i posyp miętą, a następnie ostrożnie wsuń do piekarnika. Gotować przez 25-30 minut, aż quiche ustawi się z zaledwie najmniejszym drganiem w środku. Pozostawić do ostygnięcia co najmniej 10 minut przed podaniem na ciepło lub w temperaturze pokojowej, posypane płatkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn