Tarta z wędzonym łososiem Crème Fraîche ze skórką z kaszy kukurydzianej z " poranków pełnoziarnistych
Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 13g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 105 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, sól koszerną, standardową mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarta Z Wędzonym Łososiem Crème Fraîche, Tarta z orzechami laskowymi Frangipane z brzoskwiniami i Creme Fraiche (bez ziarna), oraz Łosoś wędzony na gorąco z estragonem Crème Fraîche.
Instrukcje
1
Aby przygotować skórkę: masło 9-calowy patelni tart z 1-calowych boków i zdejmowanym dnem. Używając robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, pulsuj razem mączkę kukurydzianą, mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cukierki Ratujące życie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek (alternatywnie, można użyć blendera ciasta lub opuszkami palców do pracy masło do suchych składników).
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodawać lodowatą wodę po 1 łyżce i pulsować, aż ciasto zacznie wyglądać jak mokry, grudkowaty piasek. Jest gotowy, jeśli mały kawałek trzyma się razem po ściśnięciu między palcami. Jeśli nadal wydaje się zbyt kruchy, dodaj więcej wody, 1 łyżeczkę na raz. Ciasto przełożyć do dużej miski i wymieszać widelcem z prosa. Docisnąć ciasto równomiernie do dołu i do góry po bokach przygotowanej patelni. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Zdjąć z ognia. W misce, ubij razem mleko, crème fraîche, jajka, kapary, koperek, sól i pieprz, aby stworzyć krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Białe Bułki Obiadowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
10
Aby zmontować i upiec tartę: łyżkę mieszanki szalotki w równej warstwie na dnie skorupy; ułóż łososia na górze równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Wlać mieszaninę kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
12
Piec w temperaturze 191°, aż top jest złoty kolor i nadzienie jest ustawione, 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
13
Ostudzić przez 15 do 20 minut. Rozpuścić tartę na półmisku i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Jeśli masz resztki, przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni.
14
Make Ahead: możesz upiec ciasto dzień wcześniej, więc następnego dnia po prostu ubić razem nadzienie, pop tarta w piekarniku, i służyć. Jeśli idziesz tą drogą, przechowywać w lodówce wstępnie upieczoną skorupę, pokrytą folią. Można również upiec całą tartę do 1 dnia wcześniej i pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce, przykryć. Aby służyć, podgrzać w piekarniku 300 ° F, aż do rozgrzania, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.