Tarta z melasą rumową i kokosową
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do swojej kolekcji, Rum & Coconut treacle tart może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka kruchego kokosa, melasy, rumu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako niedrogi deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Mój Przepis Na Tarta Z Melasą, Tarta Z Melasą Jabłkową, oraz Lżejsza tarta z melasy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190C / gaz 5 / wentylator 170C.
Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm (tak cienkie, jak można na delikatną skórkę). Wyłożyć 23-centymetrową płytką puszkę i pozostawić ciasto wiszące po bokach. Nakłuć bazę i schłodzić lub zamrozić przez co najmniej 30 minut.
W dużej misce wymieszaj melasę ze złotym syropem, skórką z limonki i sokiem oraz rumem. Wymieszać z bułką tartą i kokosem.
Umieścić flan cyny na blasze do pieczenia.
Syropowe nadzienie rozłożyć na bazie ciasta.
Piec przez 15 minut, następnie obrócić piekarnik do 160C / gas 3 / fan 140C (aby zapobiec bulgotaniu mieszanki) i piec przez kolejne 15 minut, aż nadzienie będzie już gotowe i ciasto zacznie brązowieć na brzegach.
W międzyczasie ubij Rum, śmietanę i cukier puder, aż mieszanina stanie się miękka, a trzepaczka pozostawi ślad.
Przełożyć do miski, przykryć i schłodzić do czasu potrzebnego. Ostudzić lekko tartę przed przycięciem krawędzi ciasta ostrym nożem.
Podawać na ciepło z kremem rumowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.