Tarta Z Malinową Kruszonką
Tarta z malinową kruszonką to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 423 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka migdałów, woda z lodem, skracanie warzyw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Spróbuj Tarta Z Malinową Kruszonką, Tarta Z Malinową Kruszonką, oraz Tarta Z Malinową Kruszonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z małymi (mniej więcej wielkości grochu) grudkami masła.
Przenieść 2 szklanki mieszaniny do miski i skropić 4 łyżki wody lodowej równomiernie nad nim (rezerwy pozostałej mieszaniny). Delikatnie mieszaj widelcem, aż do włączenia.
Wycisnąć niewielką garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem 1/2 łyżki na raz, mieszając aż do włączenia. (Nie przepracuj ciasta, bo ciasto będzie twarde.)
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać całe ciasto razem ze skrobakiem do ciasta i wcisnąć w kulkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowym dysku. Jeśli ciasto jest lepkie, lekko odkurzyć dodatkową mąką. Owinąć dysk w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 1 godzinę.
Dodaj migdały i cukier do zarezerwowanej mieszaniny ciasta w misce i pocierać razem, aż utworzą się duże grudki.
Umieść dużą blachę do pieczenia na stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj krążek ciasta na prostokąt o wymiarach 14 na 13 cali na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Dopasuj do patelni i wykończ nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złóż zwis pod ciastem i naciśnij krawędź patelni, aby wzmocnić krawędź. Zalać skorupkę jagodami i równomiernie posypać polewą.
Piec tartę na patelni na blasze, aż polewa i skorupa będą złote i nadzienie będzie bulgotać, około 55 do 60 minut (luźno przykryć arkuszem folii po 30 minutach, aby zapobiec przerostowi). Ostudzić na patelni na stojaku 20 minut, następnie usunąć stronę patelni i całkowicie ostudzić tartę, około 45 minut.