Tarta z cebulą, serem i boczkiem
Tarta z cebulą, serem i boczkiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka śmietany do ubijania, masło, stałe skracanie warzyw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta z cebulą, serem i boczkiem, Tarta Cebulowo-Serowa Bekonowa, oraz Tarta z cebulą i boczkiem.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i skrócić; za pomocą zakrętów on / off, pokroić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać 2 łyżki wody lodowej i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody lodowej przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej do 11-calowej rundy.
Przenieś do 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony patelni. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić 10 minut. Skórkę wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż skorupa jest ustawiona i częściowo gotowane przez, o 15 minut dłużej. Ostudzić skórkę podczas wykonywania nadzienia. Utrzymuj temperaturę pieca.
Podsmażyć boczek na średniej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 4 protokół.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodaj cebulę i szczyptę cukru do kapieli na patelni i smażyć, aż cebula jest głęboko złoty kolor, o 20 protokół.
Ubij śmietanę, jajko, żółtko, pieprz, sól i gałkę muszkatołową w małej misce do wymieszania.
Cebulę rozłożyć na dnie upieczonej Skórki, posypać boczkiem, następnie serem.
Piec, aż ciasto jest nadmuchane i nadzienie jest ustawione, około 25 minut. Chłodna tarta na stojaku 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.