Tarta Morelowo-Żurawinowa
Tarta morelowo-żurawinowa to Wegetariańskie deser. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Ten przepis służy 36. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, rum, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Tarty Morelowe, Smoky Morelowe Tarty, oraz Morelowe Tarty Sernikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj każdą porcję ciasta w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto pokroić na 36 kółek za pomocą okrągłego noża o średnicy 2,5 cala. Wciśnij 1 kółko ciasta do każdej z 36 miniaturowych kubków na muffinki. Naciśnij do dna i po bokach kubków muffin.
Piec w 425 przez 7 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
Morele i kolejne 4 składniki (morele przez sok) połączyć w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy. Wymieszaj miód i pozostałe składniki. Super. Łyżka około 2 łyżeczki mieszanki moreli do każdej skorupki ciasta.