Tarta Jabłkowa Tatin

Tarta Jabłkowa Tatin
Tarta jabłkowa Tatin wymaga mniej więcej 2 godziny i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka lodowatej wody, cukru, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Karmelizowana Tarta Jabłkowa: Tarte Tatin.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby skorupa: w robocie kuchennym połączyć masło, mąkę, cukier, sól i skórkę z cytryny. Pulsuj, aż będzie wyglądać jak drobno starty Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MasłoMasło
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać żółtko i 1 do 2 łyżek wody. Pulsuj, pulsuj, pulsuj, aż mieszanina się połączy. Jeśli wydaje się trochę suchy, dodaj trochę więcej wody i pulsuj, pulsuj, pulsuj. Mieszanina powinna połączyć się w kulkę. Wyrzuć całość na czystą, lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą. Ugniataj mieszaninę 1 lub 2 razy, aby uczynić ją gładką kulą. Za pomocą wałka do ciasta lub palce toczyć lub naciśnij ciasto się do równomiernego okręgu około 11 do 12 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Przenieść do arkusza cookie wyłożonego folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej przez noc, pokryte folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Aby zrobić nadzienie: podczas schładzania ciasta umieść cukier, cydr jabłkowy, sok z cytryny i nasiona wanilii na 10-calowej patelni zapobiegającej przywieraniu. Wymieszać, aby połączyć. Na dużym ogniu doprowadzić mieszaninę do wrzenia szczotkując po bokach patelni od czasu do czasu szczotką do ciasta zanurzoną w wodzie, jeśli to konieczne. Po 6 do 7 minutach mieszanina ostatecznie zacznie się jasnobrązować. Delikatnie przesuń patelnię, aby promować równomierne gotowanie. Gotować mieszaninę przez kolejną minutę lub tak, aż mieszanina staje się znacznie głębszy bursztynowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JabłecznikJabłecznik
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiastoCiasto
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, 2 pats na raz. Mieszanina będzie bąbelków. W porządku, tylko uważaj, żeby nic z tego na ciebie nie wyszło. Gdy całe masło zostało włączone, zacznij układać jabłka zaokrąglone w dół w koła. Postaraj się to zrobić porządnie i w ładny sposób. Pamiętaj, że dno będzie szczytem!
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
8
Odstawić patelnię do palnika i gotować na średnim ogniu przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i połóż je na jabłkach. Wyłożyć ciasto na brzegach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 do 25 minut, aż ciasto będzie złocisto-brązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Niech tarta ostygnie przez 10 do 15 minut.
13
Umieść półmisek do góry nogami na cieście i ostrożnie odwróć półmisek i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Niech tarta delikatnie spaść z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Tartę pokroić na poszczególne kawałki i udekorować odrobiną słodzonego mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn