Tarta Gruszkowo-Migdałowa

Tarta Gruszkowo-Migdałowa
Tarta gruszkowo-migdałowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Mieszanka likieru migdałowego, woda, migdał blanszowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta gruszkowo-migdałowa, Tarta Gruszkowo-Migdałowa, oraz Tarta gruszkowo-migdałowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj gruszki: obierz gruszki i podziel je na pół wzdłuż. Za pomocą melona baller usunąć rdzeń. Przynieś 4 szklanki wody, 1 ½ szklanki cukru i sok z cytryny, aby zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MelonMelon
GruszkaGruszka
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pokrojone fasolki wanilii i gruszki. Przykryj okrągłym papierem do pergaminu, z małym otworem wyciętym na środku. Utrzymuj płyn w bardzo niskim wrzeniu i gotuj gruszki na wolnym ogniu, aż do ugotowania, 15 do 25 minut, w zależności od gruszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Wyjąć z ognia i pozostawić gruszki do ostygnięcia w płynie.Przygotować skorupę: Pulse cukru pudru, ¼ szklanki migdałów plastry i sól w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
GruszkaGruszka
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodać 8 łyżki masła i procesu, aż gładka, skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wymieszać z żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
6
Dodać 1 ¼ szklanki mąki. Pulsuj maszynę kilka razy, aż ciasto połączy się w grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Przygotować nadzienie migdałowe: w mikserze stojącym ubić pastę migdałową z pozostałymi 2 łyżeczkami cukru i pozostałymi 2 łyżeczkami mąki, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj pozostałe masło, aż będzie gładkie, a następnie ubijaj jajko i białko oraz likier. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Białka JajBiałka Jaj
MigdałyMigdały
MasłoMasło
AlkoholAlkohol
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
7
Upiec skorupę tarty: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozwałkuj schłodzone ciasto na posypanym mąką arkuszu pergaminu do 12-calowego okrągłego, podnosząc i obracając ciasto od czasu do czasu, aby nie było papieru. Używając papieru jako pomocy, zamień ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście. Trim. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić skórkę 10 minut.Skórkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wypełnić suszoną fasolą lub cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma TartaForma Tarta
9
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usunąć pergamin i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
1
Rozłóż nadzienie migdałowe równomiernie w skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
2
Każdą gruszkę pokroić na pół wzdłuż na cienkie plasterki. Delikatnie wcisnąć każdy kawałek gruszki w atrakcyjny wzór, lekko nakładając się na siebie miejscami w nadzieniu migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
GruszkaGruszka
3
Posypać górę pozostałymi plastrami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
4
Piec tarta do złotego i tester włożony do środka nadzienia wychodzi czysty, około 55 minut. Chłodna tarta w patelni na stelażu. Popchnij patelnię od dołu do góry, uwalniając tartę z patelni. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
6
Tartę pokroić w kliny; w razie potrzeby posypać cukrem pudrem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćNormalny
Gotowe W5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn