Tarta Gruszkowa

Tarta Gruszkowa
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, tarta gruszkowa może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten deser ma 183 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 361 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz reisling, kawałek skórki z cytryny, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa, Tarta Gruszkowa, oraz Tarta Gruszkowa.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na ciasto na 13-calowe koło i naciśnij je na 10-calową patelnię z wyjmowanym dnem (jeśli nie masz patelni do ciasta, talerz ciasta jest w porządku). Dopasuj ciasto do krawędzi, a następnie odetnij nadmiar ciasta pochylając się nad wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Włóż skórkę do zamrażarki, aby schłodzić przez pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
3
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Przygotuj frangipane: ubić pastę migdałową i cukier, aby go rozbić. Wbić do masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
5
Wymieszać z jajkiem, mąką, solą i ekstraktem z migdałów i ubić do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Nie martw się, jeśli jest kilka małych kawałków pasty migdałowej. Nie martw się również, jeśli wydaje się, że nie zrobiłeś wystarczająco dużo, ponieważ frangipane wzrośnie podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
7
Przygotować gruszki: obrać i wyłożyć gruszki, a następnie pokroić je cienko, o grubości około 1/8 do 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
8
Kładziemy plastry w misce z sokiem z cytryny, aby pomóc zachować ich kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozłóż frangipane na dnie skorupy tarty. Następnie ostrożnie ułóż plasterki gruszki w dekoracyjny wzór (mogą lekko na siebie nakładać się, ale nie buduj ich warstwami, ponieważ tarta nie będzie miała wyrafinowanego wyglądu).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1
Piec w temperaturze 191° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy gruszki nabierają koloru, a krawędzie skorupy tarty są złotobrązowe. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Zrobić polewę morelową: podczas gdy tarta piecze, umieść dżem morelowy, skórkę cytryny, ekstrakt wanilii i wodę lub Rieslinga na małej patelni z sosem i ogrzewaj na średnim ogniu przez 5 do 8 minut, stale mieszając. Gdy mieszanina zmniejszy się i zagęści, zdejmij ją z ognia i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Dżem MorelowyDżem Morelowy
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
RieslingRiesling
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Polewamy tartę i podajemy: po wyjęciu z piekarnika polewamy gruszkami morelową glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Serw.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn