Tarta Cytrusowa

Tarta Cytrusowa
Tarta cytrusowa może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, śmietanę, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta Cytrusowa, Tarta Cytrusowa, oraz Tarta Cytrusowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko ubić żółtko z mlekiem w małej misce(rezerwa białka do mycia jaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Pulse razem mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z kilkoma mniej więcej grudkami masła wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4
Dodaj mieszaninę żółtkową i pulsuj, aż ciasto zacznie gromadzić się w kulkę. Naciśnij ciasto w piłkę, a następnie spłaszczyć na 6-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
7
Rozwałkuj ciasto między arkuszami folii w 12-calową rundę. Wyrzucić górny arkusz i odwrócić ciasto do patelni (wyrzucić pozostałą folię). Dopasuj ciasto do patelni, przesuwając krawędź ciasta do 1/8 cala nad krawędzią. Przycinaj ciasto i oszczędzaj resztki, aby naprawić wszelkie pęknięcia w częściowo upieczonej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Zamrożenie skorupy do uzyskania jędrności, około 10 minut.
9
Wyłożyć skorupę papierem pergaminowym lub folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
10
Piec, aż krawędź jest złoty i dno jest ustawione, o 20 protokół, następnie ostrożnie usunąć masy ciasta i pergamin (lub folia; delikatnie nakłuć wszelkie pęcherzyki widelcem do uwolnienia powietrza) i piec, aż dno jest blady złoty, 10 do 15 protokół więcej. Szybko napraw wszelkie pęknięcia w skorupce za pomocą skrawków, a następnie natychmiast posmaruj gorące ciasto białkiem. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą. Na blasze do pieczenia wyłożyć tartą skorupę (na patelni) i przełożyć do piekarnika. Ostrożnie wlać nadzienie do skorupy i umieścić tarczę ciasta lub paski foliowe na krawędzi ciasta, aby zapobiec poparzeniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Piec tarta, aż nadzienie jest ledwo ustawione, ale drży lekko w środku, gdy delikatnie wstrząśnięty, 20 do 25 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 45 minut. (Napełnianie będzie nadal ustawiane, gdy się ochłodzi.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
* Ciasto można schłodzić i włożyć do tarty (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej.* Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Tarta może być pieczona 3 godziny wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn