Tarta Cytrusowa
Tarta cytrusowa może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, śmietanę, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta Cytrusowa, Tarta Cytrusowa, oraz Tarta Cytrusowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko ubić żółtko z mlekiem w małej misce(rezerwa białka do mycia jaj).
Pulse razem mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z kilkoma mniej więcej grudkami masła wielkości grochu.
Dodaj mieszaninę żółtkową i pulsuj, aż ciasto zacznie gromadzić się w kulkę. Naciśnij ciasto w piłkę, a następnie spłaszczyć na 6-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem, około 20 minut.
Rozwałkuj ciasto między arkuszami folii w 12-calową rundę. Wyrzucić górny arkusz i odwrócić ciasto do patelni (wyrzucić pozostałą folię). Dopasuj ciasto do patelni, przesuwając krawędź ciasta do 1/8 cala nad krawędzią. Przycinaj ciasto i oszczędzaj resztki, aby naprawić wszelkie pęknięcia w częściowo upieczonej skorupie.
Zamrożenie skorupy do uzyskania jędrności, około 10 minut.
Wyłożyć skorupę papierem pergaminowym lub folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż krawędź jest złoty i dno jest ustawione, o 20 protokół, następnie ostrożnie usunąć masy ciasta i pergamin (lub folia; delikatnie nakłuć wszelkie pęcherzyki widelcem do uwolnienia powietrza) i piec, aż dno jest blady złoty, 10 do 15 protokół więcej. Szybko napraw wszelkie pęknięcia w skorupce za pomocą skrawków, a następnie natychmiast posmaruj gorące ciasto białkiem. Pozostaw piekarnik włączony.
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą. Na blasze do pieczenia wyłożyć tartą skorupę (na patelni) i przełożyć do piekarnika. Ostrożnie wlać nadzienie do skorupy i umieścić tarczę ciasta lub paski foliowe na krawędzi ciasta, aby zapobiec poparzeniu.
Piec tarta, aż nadzienie jest ledwo ustawione, ale drży lekko w środku, gdy delikatnie wstrząśnięty, 20 do 25 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 45 minut. (Napełnianie będzie nadal ustawiane, gdy się ochłodzi.)
* Ciasto można schłodzić i włożyć do tarty (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej.* Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Tarta może być pieczona 3 godziny wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana w temperaturze pokojowej.