Tarta Bezowa Z Limonką
Wapienna tarta bezowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka jaj, plus 3 łyżki cukru, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 18%. Spróbuj Tarta Bezowa Z Limonką, Tarta Bezowa Key Lime, oraz Tarta Bezowa Z Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, 3 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki soli połączyć w misce i umieścić w zamrażarce na 30 minut.
Włóż mieszaninę mąki do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać masło i Crisco i puls około 10 razy, aż masło jest w małych kawałkach.
Dodać wodę z lodem i proces, aż ciasto jest razem. Zrzut Na Dobrze obsypaną mąką deskę i uformuj na dysk. Owinąć w folię i schłodzić przez co najmniej 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozwałkuj ciasto i dopasuj do 9-calowej patelni z wyjmowanymi bokami. Nie rozciągaj ciasta podczas umieszczania go na patelni lub kurczy się podczas pieczenia.
Odciąć nadmiar, obracając kołek na górze patelni. Linij skorupę tarty kawałkiem maślanej folii aluminiowej, masłem w dół i wypełnij ją suszoną fasolą lub ryżem.
Usuń fasolę i folię i nakłuj dno skorupy widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec przez kolejne 15 do 20 minut, aż lekko rumiane. Odstawić do ostygnięcia.
Podnieś temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Na bezę, ubić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i 1/4 łyżeczki soli w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczką na dużej prędkości, aż do spienienia. Gdy mikser nadal działa, powoli dodaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż beza będzie gęsta i błyszcząca, około 2 minut.
Natychmiast rozłóż nadzienie wapienne w ochłodzonej skorupce tarty i nałóż na nią bezę dużą gwiazdką. Upewnij się, że beza pokrywa cały wierzch i dotyka krawędzi skorupy, aby zapobiec jej kurczeniu się.
Piec przez 3 do 5 minut, aż beza lekko rumiana. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Masło i cukier utrzeć w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek przez 1 minutę. Na małej prędkości, dodać jajka, pojedynczo, a następnie dodać skórkę z limonki, sok z limonki i sól. Nie martw się, będzie wyglądać na zsiadłe.
Wlać mieszaninę do małego rondla i gotować na średnim ogniu przez 6 do 8 minut, aż będzie gęsta, stale mieszając drewnianą łyżką.
Ubijaj energicznie, gdy zacznie gęstnieć i gotuj na małym ogniu przez minutę lub dwie, stale ubijając. Nie pozwól mu się zagotować! To będzie 175 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Wlać do miski, przykryć folią i schłodzić.