Tarka Korzeniowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki korzeniowej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 343 kalorie, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, soli, sera gorgonzola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarka Z Warzyw Korzeniowych, Tarka Z Korzenia Selera, oraz Tarka korzeniowo-warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F ze stojakiem w środku.
Pokroić warzywa w plastry o grubości 1/4 cala. W dużej misce, wrzucić warzywa ze śmietaną, bulion, estragon i sól i pieprz, czosnek i Gorgonzola. Włożyć do przygotowanej zapiekanki. Przykryj luźno folią o dużej wytrzymałości.
Piec przez 1 godzinę, aż warzywa będą przetargu widłowego. Jeśli miękka, usunąć folię, pozostawić naczynie na środkowym stojaku i włączyć brojlery na wysokim. Zapiekanka z broilem, aż top będzie złoty, 3 do 4 minut.
Ostudzić 10 minut przed podaniem.
Zapiekankę można przygotować 1 dzień wcześniej i podgrzać w temperaturze 325 stopni F, przykryć folią przez około 50 minut.