Tamales Buffalo

Tamales Buffalo
Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.01 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 337 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oleju z pestek winogron, skrobi kukurydzianej, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: łuski kukurydzy Tamale: 24 suszone łuski kukurydzy enconchada, takie jak te sprzedawane przez corona Real lub 48 do 72 standardowych suszonych łusek kukurydzy (dodatek 2 do 3 łusek na tamale) lub świeże łuski kukurydzy( jak to jest w zwyczaju w niektórych krajach Ameryki Łacińskiej) przegotowana woda wylała się na nie i pozostawiła do namoczenia przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Dla bizona: mięso bawole doprawić solą i pieprzem. W dużym garnku przykryj mięso bawole wodą, dodaj cebulę, czosnek, chiles i kminek. Przykryj i przynieś na wolnym ogniu. Powoli dusić przez około 2 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie przetargu widłowego. Zapas płynu do gotowania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
żubryżubry
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1
Umieścić łuski kukurydzy w dużej misce i przykryć ciepłą wodą. Być może będziesz musiał je zważyć kolejną miską wody. Pozostawić do namoczenia w razie potrzeby, aby nawodnić, podczas gdy Bawół jest duszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
żubryżubry
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Na masę de maez: rozpuścić 2/3 szklanki skrócenia w rondlu i odstawić. Mikserem elektrycznym ubić Pozostałe 1 1/3 szklanki skracania, aż będą puszyste i stopniowo i na przemian zacząć dodawać bulion harina i wołowy, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Następnie stopniowo dodawać stopione skracanie mieszając całkowicie po każdym dodaniu. Miskę ciasta przykryć wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Mięso bawole przekładamy na półmisek i rozdrabniamy 2 widelcami. Rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania sosu. (Jeśli jest za mało, nie martw się, uzupełnisz go bulionem wołowym do sosu.) Pozostawić wystarczającą ilość soków do gotowania, aby mięso było tylko wilgotne i powrócić rozdrobnioną wołowinę do tego płynu, i przykryć, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żubryżubry
Bulion WołowyBulion Wołowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Ułóż łuski kukurydzy i rozłóż około 1 do 1 1/2 łyżek masy ciasta na każdą, a następnie 1 do 2 łyżek rozdrobnionego bawoła. Złóż każdą tamale, aby masa otoczyła mięso i użyj cienkiego paska łuski kukurydzy, aby związać tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
żubryżubry
TamalesTamales
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Umieść w koszu na parowiec, na końcu, jeśli to możliwe,tak, aby każda tamale podtrzymywała tę obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
6
Umieść nad garnkiem wypełnionym kilkoma centymetrami gotującej się wody do gotowania na parze, przykryj i pozwól parze do twardego, około 1 godziny. (Łuska kukurydzy łatwo odpadnie, gdy zostanie wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Podczas gdy tamales są na parze, zrobić sos tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Rozgrzać olej z pestek winogron na średnim lub średnim ogniu w średnim rondlu. Gdy olej zaczyna migotać dodać szalotki i czosnek i podsmażyć, aż cebula staje się przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodać 2 szklanki buffalo gotowania cieczy i / lub bulion wołowy do szalotki i czosnku i zwiększyć ciepło doprowadzić do szybkiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
żubryżubry
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
10
Dodać chili w proszku, sól i pieprz, do smaku, i niech zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj skrobię kukurydzianą do osobnej małej miseczki i stopniowo ubijaj w 1 łyżce płynu, aby utworzyć zawiesinę. Stopniowo Ubij to do rondla, aby zagęścić mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Niech tamales odpocząć krótko przed podaniem, i służyć z małych miseczek sosem tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. DeLoach Russian River Pinot Noir z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
DeLoach Russian River Pinot Noir
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn