Tajwańskie Ogórki Sezamowe
Tajwańskie ogórki sezamowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 128 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ocet ryżowy, nasiona sezamu, szalotki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajwański Zimny Makaron Sezamowy, Tajwański makaron z sosem mięsnym (tajwańskie Spaghetti), oraz Zimny makaron sezamowy z kurczakiem i ogórkami.
Instrukcje
Pokrój ogórki wzdłuż na ósemki,a następnie pokrój je w poprzek na 2-calowe pałeczki. W dużej misce, połączyć olej sezamowy, ocet i dużą szczyptę soli.
Dodaj ogórki i dobrze wrzucić.
Odstawić na 10 minut, rzucając kilka razy.
W mini robocie kuchennym połącz nasiona sezamu, pokruszoną czerwoną paprykę i 1 1/2 łyżeczki soli. Proces, aż nasiona sezamu są grubo posiekane.
Dodaj połowę mieszanki do ogórków i dobrze Wrzuć. Ułóż ogórki na talerzu.
Posypać pozostałą mieszaninę nasion sezamu i szalotki i służyć.