Tajskie przyprawione udko z indyka ze świeżymi ziołami
Thai-przyprawione Udo indyka ze świeżymi ziołami jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 20 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kolendrę, bez kości, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony Indyk Przyprawiony, Pieczeń jagnięca ze świeżymi ziołami, oraz Pieczeń wieprzowa stojąca ze świeżymi ziołami.
Instrukcje
Opłucz uda indyka i osusz.
W misce wymieszać bazylia, kolendra, mięta, czosnek, brązowy cukier, sos sojowy, imbir, sos rybny, olej i pasta chili.
Rozłóż około 2 łyżek mieszanki równomiernie na stronie bez kości 1 uda indyka. Ustaw pozostałe udo, z boku w dół, nad mieszanką ziół, wyrównując z pierwszym udem. Zwiąż uda w odstępach 1-calowych sznurkiem bawełnianym, aby utworzyć cylinder o szerokości około 3 cali i długości 7 cali. Palcami, pat pozostałą mieszaninę ziół równomiernie na całej pieczeni.
Przygotuj grilla na pośrednie ciepło.
Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli teraz i po 30 minutach, jeśli grillowanie trwa dłużej niż to.
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, obróć wszystkie palniki na wysoki, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez 10 minut. Następnie wyreguluj palniki do pośredniego gotowania (podgrzewaj boki grilla, a nie w dół pod jedzeniem) i utrzymuj na wysokim poziomie.
Ustaw miskę ociekową na palenisku między węglami lub palnikami. Ustaw grilla na miejscu. Ustaw pieczeń w środku grilla, nie na ciepło. Przykryć grilla; otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny.
Gotować pieczeń, aż termometr włożony do środka mięsa osiągnie 170, 40 do 45 minut.
Przenieść pieczeń na talerz i, utrzymując go w cieple, niech reszta 5 do 10 minut.
Dekoruj talerz klinami limonkowymi.
Pokroić pieczeń w plastry grubości 1/2 cala, aby służyć. Wycisnąć sok z limonki na porcjach i dodać sól do smaku.