Tajskie makaroniki kokosowo-kakaowe
Przepis Tajskie makaroniki kokosowe i kakaowe mogą zaspokoić Twoje Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Za 14 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 16. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis ma 109 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 12 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką białka jaj, cukier, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Makaroniki Kakaowo-Kokosowe, Makaroniki Kakaowo-Cynamonowe, oraz Makaroniki Z Czerwonego Kakao W Proszku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Białka ubić na pianę w dużej szklanej lub metalowej misce. Stopniowo dodawaj cukier, kontynuując ubijanie, aż utworzą się miękkie szczyty. Podnieś trzepaczkę lub ubij prosto do góry: białka jaj utworzą miękkie kopce, a nie ostry szczyt.
Dodaj sól i sok z limonki i kontynuuj ubijanie, aż białka utworzą ostry szczyt, który zachowa swój kształt po podniesieniu trzepaczki lub trzepaczki. Delikatnie folk kokosowy i kakao w proszku do mieszaniny.
Upuść mieszaninę łyżkami stołowymi na przygotowane blachy do pieczenia.
Piec na złoty kolor i jędrny w dotyku, około 20 minut. Ostudzić na patelniach na ruszcie. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na makaroniki. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Titus Zinfandel z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Titus Zinfandel]()
Titus Zinfandel
Wizualnie to wino jest tak samo efektowne jak profil smakowy, z wspaniale nieprzezroczystym Królewskim Fioletowym rdzeniem ustępującym miejsca przezroczystej rubinowo-czerwonej obręczy. Prażone płatki owsiane i brązowe nuty cukru zwijają się wokół soczystej żurawinowo-malinowej na nosie, przypominającej chrupiącą zaraz po wyjęciu z piekarnika, a następnie balsamiczną redukcję truskawek, słaby płatek róży i tylko nutę siodła. Na podniebieniu tosty, dąb i macerowana truskawka są zwieńczone wysoką, jasną wstążką karmelu i ubrane w czerwone pyszne jabłka i cukierki arbuzowe. Jest długi i opierający się na podniebieniu, o średnim ciele i wiecznym wykończeniu wykazującym znaczną ageability w taninach.