Tajskie drżące polędwiczki
Tajskie drżące polędwiczki mogą być właśnie azjatyckim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 255 kalorii. Za 1,43 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Ten przepis polubiło 511 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga brązowego cukru, bulionu z kurczaka, polędwiczek wieprzowych i czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 90%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj polędwiczki z jelenia, marynowane polędwiczki wołowe i marynowane polędwiczki wołowe.
Instrukcje
W misce wymieszaj sok pomarańczowy, sos sojowy, sos z ostrej papryki, kolendrę, czosnek, brązowy cukier, masło orzechowe i korzeń imbiru. Połóż polędwiczki w szklanym naczyniu do pieczenia; polej polędwiczki mieszaniną soku pomarańczowego. Marynować w lodówce od co najmniej 1 godziny do 8 godzin lub przez całą noc.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F). Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową.
Przenieś polędwiczki na wyłożoną folią blachę do pieczenia, zachowując marynatę.
Gotuj, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, od 30 do 35 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 145 stopni F (63 stopnie C).
Podczas gdy wieprzowina się gotuje, połącz w rondlu rezerwową marynatę i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia. Pozostawić do wrzenia na 2 minuty; zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 do 7 minut.
Pokrój polędwiczki w plasterki o grubości 1/4 cala; Polej sosem pokrojoną wieprzowinę i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Tajski świetnie komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "