Tajskie bakłażany i ciecierzyca w Masali orzechowej
Tajskie bakłażany i ciecierzyca w Masali orzechowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 471 kalorii, 19g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,69 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Jeśli masz sól, pastę imbirową, pieprz chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koncentrat tamaryndowca, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki anty Walentynkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą, Poza Curry: Suche Masala Nadziewane Bakłażany, oraz Pikantne duszone bakłażany z ciecierzycą i śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć z patelni i ostudzić. Następnie przełożyć do blendera lub szlifierki i zmielić na pastę. (Właściciele Magic Bullet mogą to zrobić w małym słoiku z płaskim ostrzem.)
Dodać cebulę na patelni i gotować, aż zaczną brązowieć.
Przełożyć do robota kuchennego i dodać zmielone przyprawy i wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem bakłażana i ciecierzycy. Puree na gładką pastę.
Usuń łodygi bakłażanów i pokrój je na ćwiartki. (Jeśli używasz małych fioletowych bakłażanów, możesz pozostawić dołączoną łodygę i wyciąć głęboki Krzyż przez dno każdego bakłażana; jeśli używasz zwykłego bakłażana, pokrój go w sześciany 1-calowe.) Spryskaj patelnię lekko olejem lub nieprzywierającym sprayem, dodaj bakłażany i gotuj, mieszając, aż zaczną brązowieć na zewnątrz.
Dodaj pastę przyprawową, ciecierzycę i 1/2 szklanki wody. Dobrze wymieszać i przykryć. Dusić, dodając więcej wody, jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, aż bakłażany są miękkie. (Czas będzie się różnić w zależności od użytych bakłażanów, ale liczyć na co najmniej 15 minut.)
Udekorować posiekaną natką pietruszki lub kolendry, w razie potrzeby, i służyć na ryżu.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.