Tajski Sos Orzechowy
Przepis tajski sos orzechowy jest gotowy w około 5 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten sos ma 226 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sosu sojowego, mleko kokosowe, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Extra Sticky Thai BBQ żeberka w / Peanut BBQ sos + Sweet Thai Ginger Slaw, Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, oraz Tajski Sos Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym wymieszaj masło orzechowe, mleko kokosowe, nektar z agawy, sok z limonki, sos sojowy, czosnek w proszku, do smaku i płatki czerwonej papryki, do smaku, razem, aż Tekstura będzie gładka i luźna.
Polecane wino: Riesling, Chenin Blanc, Gewurztraminer
Tajski można połączyć z Riesling, Chenin Blanc i Gewurztraminer. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Fess Parker Santa Barbara Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Fess Parker Santa Barbara Riesling]()
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Nuty kwiatowe i kwiaty pomarańczy, mieszają się z zapachami cytrusów, brzoskwini, wiciokrzewu i lekkiej moreli na nosie. Na podniebieniu znajdziesz smaki brzoskwini, moreli i cytrusów. Te smaki łączą się, aby uzyskać suchy, ale dobrze zbalansowany Riesling.