Tajski ser Mac'n' z czerwonym curry
Thai Red Curry Mac 'n' Cheese zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,26 USD za porcję . To danie główne ma 649 kalorii , 27 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga makaronu łokciowego, soli koszernej, mleka i śmietanki. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 54% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak tajskie czerwone curry , zielone tajskie curry z wołowiną i soczyste tajskie curry z kurczakiem i ananasem .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na ser makaronowy: Zagotuj 4 litry wody w dużym garnku. Obficie posolić, następnie dodać makaron i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zwykle od 6 do 7 minut.
W innym dużym garnku rozpuść masło na średnim ogniu.
Wsyp mąkę i kontynuuj ubijanie, aż nabierze głębszego koloru i uwolni się lekki aromat prażonych tostów, około 1 minuty.
Wymieszaj tajską pastę z czerwonego curry, a gdy składniki się połączą, wlej mleko i śmietanę (lub całe mleko, jeśli używasz). Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, a następnie zmniejszyć ogień. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, około 5 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj sery i mieszaj, aż się rozpuszczą.
Dodać makaron i wymieszać do połączenia.
Na kruszonkę: Wymieszać panko z roztopionym masłem, doprawić solą i pieprzem.
Wlać ser makaronowy do naczynia żaroodpornego bezpiecznego dla brojlerów, posypać mieszanką bułki tartej i smażyć do zrumienienia, około 1 minuty.