Tajski makaron z sosem orzechowym
Przepis tajski makaron z sosem orzechowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka octu ryżowego, pasty curry, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Tajski makaron z sosem orzechowym, Tajski Sos Orzechowy Makaron, oraz Makaron Soba z tajskim sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować we wrzącej wodzie 6 minut. Spłukać i osuszyć. Trzymaj ciepło.
Miejsce 1/2 szklanki orzeszków ziemnych w robocie kuchennym; proces do gładkiej (o 2 protokół), skrobanie boki miski raz.
Połączyć masło orzechowe, bulion, i następne 5 składniki (bulion przez czosnek) w dużej patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 1 minutę.
Wlać mieszaninę bulionu do blendera lub robota kuchennego; odstawić 5 minut. Proces do gładkiej. Wymieszać z octem.
Krewetki gotować we wrzącej wodzie 2 minut lub do czasu zakończenia; drenaż.
Połączyć makaron, krewetki, papryka, ogórek, cebula i bazylia w dużej misce.
Dodaj sos orzechowy; wrzucić delikatnie do herbu.
Posypać posiekanymi orzechami; podawać z limonką.