Tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią

Tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią
Przepis tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w okolicy 1 godzina i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 594 kalorie, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, liście kolendry, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Tajski Gulasz Curry Z Kurczaka, oraz Gulasz Rybny Thai Red Curry.

Instrukcje

1
Połączyć chiles i 1/4 szklanki wrzącej wody w misce; odstawić na 15 minut lub aż chiles są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Usuń chiles; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
3
Połącz kolendrę i kminek na małej patelni na średnim ogniu. Gotować 3 protokół lub do tosty, potrząsając patelni często.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić mieszankę przypraw w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzać do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
5
Połączyć mielone przyprawy, chiles, skórka, gałązki kolendry, czosnek, i imbir w robocie kuchennym; proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodać mleko kokosowe i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
7
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
8
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj marchew i cebulę; gotować 5 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
10
Dodać mieszankę mleka kokosowego, sól i pieprz. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować przez 4 minuty lub aż mieszanina zmniejsza się i zaczyna brązowieć, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średnio-wysokiej; dodać bulion, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać w 2 szklanki cukinii. Dusić przez 45 minut lub aż cukinia jest bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
CukiniaCukinia
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć patelnię z ognia. Zmiksować cukinię z masherem ziemniaczanym lub zmiksować blenderem zanurzeniowym. Powrót do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w pozostałych 1 1/2 szklanki cukinii i indyka; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
ZiemniakZiemniak
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
PatelniaPatelnia
12
Łyżka 1/2 Puchar ryżu do każdego z 6 płytkich misek; góry każdej porcji z około 1 szklanka gulasz, 2 łyżeczki orzechów, i 1 łyżeczka kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OrzechyOrzechy
RyżRyż
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn