Tajska zupa rybna słodko-kwaśna

Tajska zupa rybna słodko-kwaśna
Słodko-kwaśna tajska zupa rybna może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Na 5,22 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, imbir, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Słodko-kwaśna ryba gotowana na parze po tajsku, Ryba Słodko-Kwaśna, oraz Ryba słodko-kwaśna.

Instrukcje

1
W dużym garnku z osoloną, wrzącą wodą gotuj ryż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odcedzić, odstawić i ogrzać.
3
W robocie kuchennym lub blenderze połącz szalotkę, czosnek, posiekaną kolendrę, imbir, pastę z tamaryndowca, sardelę i brązowy cukier i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W garnku do zupy, połączyć puree, cayenne, sos rybny i sok z małży i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Sos RybnySos Rybny
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj rybę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Wyjąć zupę z ognia i wymieszać z sałatą, rzodkiewkami i groszkiem śnieżnym. Zupa z chochli do misek i podawać posypane szalotki, liście kolendry, i ogórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla

Składniki

1filetfilet z sardelifilet z sardeli21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cayennecayenne1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendra, plus 1/4 szklanki liści kolendryposiekana kolendra, plus 1/4 szklanki liści kolendry7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami1smallsogórek obrany, przycięty, zaszczepiony i pokrojony w cienkie paski julienneogórek obrany, przycięty, zaszczepiony i pokrojony w cienkie paski julienne11 funt cukinii,sos rybnysos rybny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty świeży imbirstarty świeży imbir1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona sałata lodowarozdrobniona sałata lodowa6rzodkiewki, cienko pokrojonerzodkiewki, cienko pokrojone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnejryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnej2szalotki w plasterkachszalotki w plasterkach4szalotka obrana i grubo posiekanaszalotka obrana i grubo posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKrążki słodkiej czerwonej paprykiKrążki słodkiej czerwonej papryki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasta z tamaryndowca, zmiękczona 2 łyżkami wody, (użyj 1 łyżki soku z limonki, jeśli pasta z tamaryndowca nie jest dostępna)pasta z tamaryndowca, zmiękczona 2 łyżkami wody, (użyj 1 łyżki soku z limonki, jeśli pasta z tamaryndowca nie jest dostępna)454Orzechy dowolne (posiekane)białe filety rybne (dorsz, halibut lub Lucjan), obrane ze skóry i pokrojone na 1-calowe kawałkibiałe filety rybne (dorsz, halibut lub Lucjan), obrane ze skóry i pokrojone na 1-calowe kawałki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W42 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn