Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj tajskiej zupy pomidorowej. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 72 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 101 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory w puszkach, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Tajska Zupa Pomidorowa, Alisa ' s accident Creamy Thai Tomato Soup, oraz zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
4
Dodaj wodę i pomidory. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wymieszać z cukrem, pastą chile i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Pomidor
Cukier
Woda
Sól
5
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
6
Umieść połowę mieszanki pomidorowej w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać puree mieszanki pomidorowej do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pomidorową. Powrót puree mieszaniny do patelni. Wymieszać z mlekiem kokosowym; gotować na średnim ogniu 2 minut lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.