Tah Dig (Ryż Perski)
Tah Dig (perski ryż) jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka greckiego jogurtu, olej canolan, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ryż Perski, Perski Pilaf Ryżowy, oraz Jewelled Perski Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 4 szklanki wody w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż; gotować przez 10 minut.
Drenaż. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Połącz jogurt, sól i szafran w średniej misce.
Dodać ryż do mieszaniny jogurtu, dobrze mieszając.
Roztopić masło w średniej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodaj mieszankę ryżu do patelni, lekko pakując ryż w dół. Owiń czysty, suchy ręcznik wokół pokrywy do patelni, wiążąc go w uchwycie; umieść przygotowaną pokrywę na patelni. Ryż ugotować, przykryć, na średnim ogniu 20 minut (nie mieszać ani nie odkrywać). Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; gotuj dodatkowe 20 minut lub do momentu, gdy ryż będzie miękki na górze, a na dole utworzy się złota skórka.
Poluzuj skórkę ryżu gumową szpatułką na brzegach.
Umieść talerz na górze patelni i odwróć ryż na talerz, rumiany bok do góry.
Pokroić na 6 klinów i podawać natychmiast.