Tah Dig (Ryż Perski)

Tah Dig (Ryż Perski)
Tah Dig (perski ryż) jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka greckiego jogurtu, olej canolan, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ryż Perski, Perski Pilaf Ryżowy, oraz Jewelled Perski Ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 4 szklanki wody w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ryż; gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Drenaż. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Połącz jogurt, sól i szafran w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać ryż do mieszaniny jogurtu, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
RyżRyż
6
Roztopić masło w średniej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać olej; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Dodaj mieszankę ryżu do patelni, lekko pakując ryż w dół. Owiń czysty, suchy ręcznik wokół pokrywy do patelni, wiążąc go w uchwycie; umieść przygotowaną pokrywę na patelni. Ryż ugotować, przykryć, na średnim ogniu 20 minut (nie mieszać ani nie odkrywać). Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; gotuj dodatkowe 20 minut lub do momentu, gdy ryż będzie miękki na górze, a na dole utworzy się złota skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
RyżRyż
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
9
Poluzuj skórkę ryżu gumową szpatułką na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
10
Umieść talerz na górze patelni i odwróć ryż na talerz, rumiany bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Pokroić na 6 klinów i podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 2 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn