Tagliatelle z kurczakiem
Tagliatelle z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 751 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,68 zł za porcję. Jeśli masz kurczaka, tagliatelle, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle paglian e fieno-słoma i siano tagliatelle, oraz Kurczak Francese i jajko Tagliatelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pocierać kurczaka z olejem i posypać solą i pieprzem, a następnie umieścić go pierś w dół na patelni i smażyć przez około 1 1/2 godziny, lub aż dobrze rumiane, obracając go pod koniec do brązowej piersi. Robi się to, gdy soki są czyste, a nie różowe, kiedy kroisz w udo. Gdy kurczak jest prawie gotowy, umieścić obfite wody na makaron, solenie go, gdy wrze.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i usuń mięso z kości, pozostawiając całą tę chwalebną, wypolerowaną skórę i pokrój na małe kawałki. Wiele z tego robię po prostu ciągnąc, bez noża, ale jeśli nie masz azbestowych rąk, użyj noża i widelca lub poczekaj, aż będzie chłodniej.
Do sosu wlać wszystkie soki z patelni do rondla.
Dodać rozmaryn, odsączone sułtanki i orzeszki piniowe. Zacznij gotować sos na wolnym ogniu, gdy jesteś gotowy do gotowania makaronu.
Ugotować i odsączyć makaron, a następnie wrzucić go z sosem, kawałkami kurczaka i pietruszką w dużej rozgrzanej misce.