Tagliarini z pesto migdałowo-Rukolowym i klopsikami
Tagliarini z pesto migdałowo-Rukolowym i klopsikami to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 735 kalorii, 32G białka, oraz 65 g tłuszczu. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga prażonych migdałów, rukoli, tymianku i oliwy z oliwek. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pesto Migdałowe Z Arugulanu, Pizza Pesto Rukola-Migdał, oraz Linguine + Rukola + Tuńczyk + Pesto Migdałowe.
Instrukcje
W misce wymieszać wieprzowinę i jagnięcinę z cebulą, winem, natką pietruszki, skórką, tymiankiem, koprem włoskim, lawendą i czerwoną papryką.
Dodać jedną trzecią czosnku, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozwałkuj mieszaninę na 1-calowe klopsiki.
Na bardzo dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju.
Dodać klopsiki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając często, aż rumiane, 5 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować przez 5 minut dłużej, lub dopóki nie pozostanie ślad różowy.
W robocie kuchennym puree rukolę z migdałami, 1/2 szklanki parmezanu i pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek i czosnku. Pesto zeskrobać do miski, doprawić solą i pieprzem.
W garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron aż do al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania.
Odcedzić makaron; przenieść go do miski. Wrzucić makaron z pesto i 1/2 szklanki wody do gotowania; dodać więcej wody, jeśli sos jest suchy.
Podawać z klopsikami i więcej parmezanu i oliwy z oliwek.