Tagliarelle z masłem truflowym
Tagliarelle z masłem truflowym wymaga około 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1142 kalorie, 33g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz parmezan, masło truflowe, makaron cipriani tagliarelle i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Tagliarelle z masłem truflowym, Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym, oraz Babeczki Truflowe Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać 1 łyżkę soli do dużego garnka z wodą i doprowadzić do wrzenia.
Tymczasem, w dużym (12-calowy) saute patelni, podgrzać krem na średnim ogniu, aż dojdzie do duszenia.
Dodać masło truflowe, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, obniżyć ogień do bardzo niskiego poziomu i obracać masło, aż się rozpuści. Utrzymuj ciepło na bardzo małym ogniu.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 3 minuty, dokładnie. (Jeśli nie używasz makaronu Cipriani, postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.) Gdy makaron jest gotowany, rezerwy 1/2 szklanki wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Dodać odsączony makaron do patelni saute i wrzucić go z mieszanki truflowo-śmietany. Ponieważ makaron wchłania sos, dodaj tyle zarezerwowanej wody do gotowania, ile potrzeba, aby makaron był bardzo kremowy.
Podawaj makaron w płytkich miseczkach i udekoruj każdą porcję obficie posypaną szczypiorkiem i ogolonym parmezanem.
Posypać solą i pieprzem i podawać od razu.