Tagine z jagnięciny i kiełbasy merguez może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 94g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1055 kalorii. Na 6,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz harissę, kawałek imbiru wielkości kciuka, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Marokański Merguez i Tagine warzywny, Merguez And Green Chard Tagine, oraz Kiełbaski Merguez z zapiekanymi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do marynaty, smażyć przyprawy na suchej patelni przez kilka minut, aż pachnące. Pozostałe składniki marynaty umieścić w blenderze i przetworzyć na gładką pastę, następnie dodać pieczone przyprawy i ponownie zmiksować, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Jagnięcinę umieścić w dużej misce i zalać marynatą. Pozostaw w pastie na noc lub przez co najmniej 2 godziny, aby wchłonąć wszystkie smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
W dużej puszce do pieczenia, wystarczająco dużej, aby zmieścić mięso w jednej warstwie, podgrzać olej i umieścić na dużym ogniu na płycie kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Mięso wyjąć z marynaty, wycierając i zastrzegając nadmiar, a następnie brązowe golenie ze wszystkich stron w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Do naczynia dodać pozostałą marynatę wraz z marchewką, cebulą i śliwkami, a następnie wlać 1 litr wody. Przykryj naczynie szczelnie folią i gotuj w niskim piekarniku przez 3-4 godziny, aż mięso będzie miękkie i odpadnie od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki