Tagine z jagnięciny i kiełbasy merguez może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 94g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1055 kalorii. Na 6,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz harissę, kawałek imbiru wielkości kciuka, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Marokański Merguez i Tagine warzywny, Merguez And Green Chard Tagine, oraz Kiełbaski Merguez z zapiekanymi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do marynaty, smażyć przyprawy na suchej patelni przez kilka minut, aż pachnące. Pozostałe składniki marynaty umieścić w blenderze i przetworzyć na gładką pastę, następnie dodać pieczone przyprawy i ponownie zmiksować, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Jagnięcinę umieścić w dużej misce i zalać marynatą. Pozostaw w pastie na noc lub przez co najmniej 2 godziny, aby wchłonąć wszystkie smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
W dużej puszce do pieczenia, wystarczająco dużej, aby zmieścić mięso w jednej warstwie, podgrzać olej i umieścić na dużym ogniu na płycie kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Mięso wyjąć z marynaty, wycierając i zastrzegając nadmiar, a następnie brązowe golenie ze wszystkich stron w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Do naczynia dodać pozostałą marynatę wraz z marchewką, cebulą i śliwkami, a następnie wlać 1 litr wody. Przykryj naczynie szczelnie folią i gotuj w niskim piekarniku przez 3-4 godziny, aż mięso będzie miękkie i odpadnie od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
śliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Dodać miód, sok z cytryny i przyprawy i zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
8
Jeśli używasz, smaż kiełbaski do momentu ugotowania, a następnie dodaj do tagine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
9
Mięso podawać w dużej misce z sosem, następnie rozsypać z zachowanymi cytrynami i miętą, a na boku podawać harissę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Konserwowana
Harissa
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala