Tagine Bil Kok jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz mieloną kurkumę, sól, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tagine Zaytoun za Tagine!, 5-dniowy tagine, oraz Tagine Jagnięcy.
Instrukcje
1
W małym holenderskim piekarniku lub emaliowanej zapiekance na średnim ogniu, podgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć kurkumę, imbir i jagnięcinę, aż mięso będzie dobrze pokryte i lekko rumiane, 2 do 3 protokół. Cebulę drobno pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Kurkuma
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj go do mięsa wraz z bulionem, szafranem i kolendrą. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować, aż mięso będzie przetargu widłowego, 1 do 1 1/2 godziny. Odrzuć kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Szafran
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. łyżką szczelinową przenieś mięso do naczynia żaroodpornego i utrzymaj ciepło w piekarniku, aż będzie gotowe do podania. Dodać sos do zapiekanki na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Pozostałą cebulę drobno pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj go, wraz ze śliwkami, miodem, cynamonem i pieprzem do gotującego się sosu. Doprawić solą. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje nieco, 6 do 8 protokół. Na mięso polać sosem śliwkowym i posypać naczynie sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
śliwki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Do Obramowania Szkła
6
Podawać z ciepłym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
7
Uwaga: do tostów i zmiażdżyć szafran, umieścić nici w małej patelni nonstick i stale mieszać na średnim ogniu przez 2 do 3 minut. Zmiażdżyć nitki między palcami lub przed użyciem wbić je w moździerz wraz ze szczyptą soli.