Tagine Bil Kok jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz mieloną kurkumę, sól, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tagine Zaytoun za Tagine!, 5-dniowy tagine, oraz Tagine Jagnięcy.
Instrukcje
1
W małym holenderskim piekarniku lub emaliowanej zapiekance na średnim ogniu, podgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć kurkumę, imbir i jagnięcinę, aż mięso będzie dobrze pokryte i lekko rumiane, 2 do 3 protokół. Cebulę drobno pokroić w kostkę.
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj go do mięsa wraz z bulionem, szafranem i kolendrą. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować, aż mięso będzie przetargu widłowego, 1 do 1 1/2 godziny. Odrzuć kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
Szafran
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby Umożliwić
3
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. łyżką szczelinową przenieś mięso do naczynia żaroodpornego i utrzymaj ciepło w piekarniku, aż będzie gotowe do podania. Dodać sos do zapiekanki na wolnym ogniu.
Dodaj go, wraz ze śliwkami, miodem, cynamonem i pieprzem do gotującego się sosu. Doprawić solą. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje nieco, 6 do 8 protokół. Na mięso polać sosem śliwkowym i posypać naczynie sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
śliwki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Podawać z ciepłym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
7
Uwaga: do tostów i zmiażdżyć szafran, umieścić nici w małej patelni nonstick i stale mieszać na średnim ogniu przez 2 do 3 minut. Zmiażdżyć nitki między palcami lub przed użyciem wbić je w moździerz wraz ze szczyptą soli.