Tagine Bil Kok

Tagine Bil Kok
Tagine Bil Kok jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz mieloną kurkumę, sól, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tagine Zaytoun za Tagine!, 5-dniowy tagine, oraz Tagine Jagnięcy.

Instrukcje

1
W małym holenderskim piekarniku lub emaliowanej zapiekance na średnim ogniu, podgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć kurkumę, imbir i jagnięcinę, aż mięso będzie dobrze pokryte i lekko rumiane, 2 do 3 protokół. Cebulę drobno pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj go do mięsa wraz z bulionem, szafranem i kolendrą. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować, aż mięso będzie przetargu widłowego, 1 do 1 1/2 godziny. Odrzuć kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
SzafranSzafran
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. łyżką szczelinową przenieś mięso do naczynia żaroodpornego i utrzymaj ciepło w piekarniku, aż będzie gotowe do podania. Dodać sos do zapiekanki na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Pozostałą cebulę drobno pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj go, wraz ze śliwkami, miodem, cynamonem i pieprzem do gotującego się sosu. Doprawić solą. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje nieco, 6 do 8 protokół. Na mięso polać sosem śliwkowym i posypać naczynie sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
śliwkiśliwki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Podawać z ciepłym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
7
Uwaga: do tostów i zmiażdżyć szafran, umieścić nici w małej patelni nonstick i stale mieszać na średnim ogniu przez 2 do 3 minut. Zmiażdżyć nitki między palcami lub przed użyciem wbić je w moździerz wraz ze szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Gotowanie w Kasbah Kitty Morse.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn