Tacos z rybami Halibut z kolendrą Savoy Slaw
Tacos rybny Halibut z kolendrą Savoy Slaw to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 464 kalorie, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, filety z halibuta, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tacos Rybne Z Kolendrą Slaw, Savoy Slaw Z Miętą I Kolendrą, oraz Tacos Z Rybami Halibut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzyj skórkę z jednej z limonek i dodaj ją do miski Mini Robot kuchenny. Wycisnąć sok z limonki i dodać czosnek, kolendra, grubo posiekane szalotki, kminek i 1 łyżeczka soli i pulsować, aż mniej więcej posiekane.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę wody i kontynuuj pulsowanie, aż mieszanina stanie się masywnym sosem.
Wrzucić halibuta w misce ze wszystkimi, ale 1 łyżka sosu i niech marynować przez 10 do 15 minut podczas przygotowywania kapusty i śmietany.
W dużej misce, wrzucić Pozostałe 1 łyżka sosu kolendry z kapusty, drobno posiekane szalotki, sok z drugiej limonki,1 łyżka oliwy z oliwek i 1/2 łyżeczki soli koszernej. W małej misce wymieszaj kwaśną śmietanę, sok z pozostałej limonki i szczyptę soli.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę pozostałej 1 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać około połowy ryby, więc kawałki są w jednej warstwie, i gotować, obracając, aż ryba jest po prostu nieprzezroczyste i płatki łatwo widelcem, o 4 protokół.
Przełóż rybę na talerz i ugotuj pozostałą rybę z pozostałym olejem. Podzielić rybę między tortille i top z kapustą.
Podawać z kwaśną śmietaną i salsą verde na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.