Tacos rybne w stylu San Diego
Need a pescatariańskie danie główne? Tacos z ryb w stylu San Diego może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 528 kalorii, 50g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajko, skrobię kukurydzianą, kapustę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Tacos Rybne W Stylu San Diego, Tacos Rybne W Stylu San Diego, oraz Baja Fried Fish Tacos, San Diego surfers Delight! dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 170 (lub najniższego ustawienia w piekarniku).
Mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól połączyć w dużej misce. W osobnej misce ubijamy jajko, a następnie ubijamy piwo.
Dodać mieszaninę piwa do mieszaniny mąki.
Podgrzać około 1 kwarty (3-4 cale) oleju rzepakowego do 375 stopni (użyj termometru do smażenia lub cukierków) w ciężkim garnku do gotowania. Lekko pogłębiać każdy kawałek ryby w mące, a następnie zanurzyć w cieście piwnym. Delikatnie wrzucić do gorącego oleju i gotować przez około 7-8 minut lub do momentu, aż powłoka stanie się ciemnozło-brązowa, a badany kawałek płatków łatwo widelcem.
Wyjąć z oleju i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu; włożyć talerz do nagrzanego piekarnika, aby utrzymać ciepło podczas gotowania tortilli.
Umieść tortille, 1-2 na raz, w gorącym oleju i gotować 1-2 minuty lub aż zaczną się chrupiące, ale nadal są giętkie.
Wyjąć z oleju i osuszyć na papierowym ręczniku. Złóż każde taco z kawałkiem ryby, rozdrobnioną kapustą, pico de gallo, pokruszonym serem Cotija (lub Queso Fresco) i skropionym limonkowo-kolendrowym Ranczem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.