Tacos de Acelgas
Przepis Tacos de Acelgas jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 318 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, tortille kukurydziane, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Umieść stojak z drutu na innej blasze do pieczenia.
Pomidory i czosnek przecier w blenderze lub robocie kuchennym. W razie potrzeby dodać do 1/2 szklanki wody, aby ułatwić mieszanie.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać przecier, doprawić solą i pieprzem do smaku i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż gruby, o 25 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Podczas gdy przecier pomidorowy zmniejsza się, napełnij duży garnek wodą i zagotuj.
Dodać chard i gotować przez 10 protokół, do miękkości.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste.
Dodać chard i mielony czosnek, i doprawić solą i pieprzem. Gotować od 10 do 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż nadzienie będzie bardzo suche i dobrze aromatyzowane.
Owiń 8 tortilli na raz czystym, wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Podgrzać je w kuchence mikrofalowej przez 1 1/2 do 2 minut na wysokości, aż będą parne i giętkie.
Wyjmij 1 tortillę z paczki i ułóż na płasko. (Trzymaj resztę dobrze owiniętą w ręcznik.) Tortillę wypełnić od 1 do 2 łyżek chard i zwinąć szczelnie.
Umieść taco na blasze do pieczenia, z zakrzywioną krawędzią tortilli pod spodem. Zwilż, ogrzej, wypełnij i ukształtuj Pozostałe tortille w tacos w ten sposób.
Rozgrzać 1/2 cala oleju na dużej patelni na średnim ogniu aż do gorąca, ale nie palenie.
Umieść tacos Jeden po drugim w gorącym oleju, z zakrzywioną krawędzią nadal pod spodem. Smażyć przez 1 do 2 minut, następnie delikatnie obrócić szczypcami i smażyć drugą stronę około 1 minuty, aż będzie chrupiąca.
Wyjąć z oleju i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym blasze.
Wszystkie tacos ułożyć na półmisku, polać ciepłym przecierem pomidorowym i posypać serem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.