Słodko-słone Koreańskie grillowane żeberka

Słodko-słone Koreańskie grillowane żeberka
Słodko-słone Koreańskie grillowane żeberka to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 30 porcjami. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, ząbki czosnku, olej sezamowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to tanie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Słodko-słone Koreańskie grillowane żeberka, Koreański BBQ krótkie żeberka (Gal-Bi), oraz Koreański BBQ krótkie żeberka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze przecier cebulę, szalotki, czosnek, sos sojowy, sok pomarańczowy, mirin, olej sezamowy, cukier i nasiona sezamu na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CebulaCebula
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przełożyć marynatę do dużego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj krótkie żebra i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Doprowadzić żeberka do temperatury pokojowej przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
4
Rozgrzej piekarnik, aby rozpalić grill lub rozgrzej patelnię grillową i posmaruj olejem roślinnym. Pracując partiami, grilluj krótkie żeberka na dużym ogniu, obracając raz, aż będą ładnie zarumienione i zwęglone w miejscach, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś żeberka na obramowaną blachę do pieczenia i utrzymuj ciepło w piekarniku, podczas gdy grillujesz Pozostałe żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
6
Żeberka podawać z ryżem, sałatką z makaronu i kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
KimchiKimchi
żeberkażeberka
RyżRyż

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia2
Magazyn