Słodko-pikantna czarna fasola Robin's
Jeśli masz około 1 godziny i 30 minut do spędzenia w kuchni, słodka i pikantna czarna fasola Robin's może być znakomitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo wegetariańskim i wegańskim do wypróbowania. Ta przystawka ma 206 kalorii, 7 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, kolendry, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i cebuli. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Czarna fasola wolnowarowa: słodka, pikantna i bardzo łatwa, Miska ryżowa z pikantnym kurczakiem, Pieczone słodkie ziemniaki i warzywa, Czarna fasola i jarmuż oraz Pikantna czarna fasola.
Instrukcje
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż około 2 minut; następnie dodaj czosnek i smaż, aż cebula będzie miękka i przezroczysta. Wymieszaj pomidory, kolendrę i cukier. Doprawić pieprzem cayenne, chili w proszku, kminkiem i mielonym cynamonem. Gotuj przez 10 minut. Wmieszać czarną fasolę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub dłużej.