Słodkie Ziemniaki Szkliwione Żurawiną
Słodkie ziemniaki szkliwione żurawiną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz smukłe słodkie ziemniaki, brązowy cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Słodkie Ziemniaki Szkliwione Żurawiną, Słodkie Ziemniaki Szkliwione Żurawiną, oraz Klon Bourbon glazurowany łosoś w / słodki Chutney żurawinowo-jabłkowy + sól pieczone ziemniaki.
Instrukcje
Masło duże, owalne, płytkie naczynie do pieczenia. Ułóż słodkie ziemniaki w koncentrycznych kręgach w naczyniu do pieczenia, nakładając plastry lekko.
Zalać 1/2 szklanki wody słodkimi ziemniakami. Przykryć folią i piec około 40 minut, lub do momentu, aż po prostu zmięknie. Zwiększ temperaturę piekarnika do 42
W małej misce wymieszaj roztopione masło z bourbonem. Łyżka mieszanki na słodkie ziemniaki. Doprawić solą i czarnym pieprzem i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, fastrygując w połowie gotowania, aż mieszanina bourbona zostanie prawie całkowicie wchłonięta.
W międzyczasie w rondlu połącz żurawinę, pozostałą 1/2 szklanki wody i brązowy cukier i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż żurawina zacznie pękać, około 10 minut.
Odcedzić żurawinę, rezerwując płyn osobno.
Wymieszać cayenne i cynamon do płynu żurawinowego i łyżką go na słodkie ziemniaki.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika, dobrze fastrygując po 5 minutach, przez 20 minut dłużej, aż ziemniaki będą ładnie zeszklone i większość płynu zostanie wchłonięta. W ciągu ostatnich 5 minut pieczenia rozrzuć żurawinę na wierzchu.
Podawać na gorąco lub na ciepło.